Nagy Péter és a Dobridán : Hideg van. (Bereményi Géza új dalszövegeivel) (400ft)

« Vissza a programokhoz
Időpont: 
2012-06-21 20:00
Helyszín: 
Belső piactér (eső esetén Művelődési Központ)

 

 

 

NAGY PÉTER ÉS A DOBRIDÁN

A zenekar 2011 nyarán alakult meg és Bereményi Géza – Dobri Dániel dalait játssza.

Tagjai:

Dobri Dániel – gitár

 

A Bartók Béla Konzervatórium hallgatója. Számos színházi előadás közreműködője, zeneszerzője, zenei munkatársa (Thália Színház, Pinceszínház, Nemzeti Színház, Vígszínház, Budapest Bábszínház, Hevesi Sándor Színház Zalaegerszeg stb.). 2011-ben beválogatták a Harmónia Jazzműhely által szervezett „Fiatal Gitárosok Erőpróbája” koncerten a négy legtehetségesebb fiatal gitáros közé. A Nagy Péter és a Dobridán zenekar vezetője, és zeneszerzője. Ezen kívül több magyar jazz és világzenei formáció, illetve stúdiómunka gitárosa (Vámos Janka Quartet, Dobri Dániel Trio).

Cseh László – szaxofon

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett. Élete során rengeteg zenei formációban vett már részt, például játszott Pege Aladárral, Pleszkán Frigyessel, Berkes Balázzsal, Horvát Charlie-val. Budapesten több zenekarban is közreműködik (Walkin’ Jazz Quartet, Mirage, Zamique, Szolnoki Dóra Bossa Club, stb.).

Fonay Tibor – basszusgitár, nagybőgő

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Számos jazz és világzenei együttes basszusgitárosa, a magyar és görög népzenében is járatos zenész. Sok neves hazai zenész oldalán játszott már, úgy mint: Babos Gyula, László Attila, Binder Károly, Borbély Mihály, Fábián Juli… További zenekarai: Mydros, Live Act Folk.

Csízi László – dob

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. A Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra dobosa, a Jávori Vilmos Jazz Dob Tehetségkutató Verseny döntőse (a döntő február végén lesz). További zenekarai: Molnár Sándor Quintet, Meleg Tamás Quintet.

Hervoly Renáta – vokál

 

A Bartók Béla Konzervatórium hallgatója. 10 évig volt tagja a Magyar Rádió Gyermekkórusának Thész Gabriella vezetése alatt, amellyel a világ számos pontján koncertezett már. Azóta megalapítota saját zenekarát (röné.jazz) és több formációban közreműködik vokalistaként és szólistaként egyaránt.

Kovács Tamás – harsona

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett. Élete során több Big Bandben, illetve dixieland és ragtime zenekarokban játszott, zenélt többek között a Bohém Ragtime Banddel, illetve fújt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem All Stars Big Bandjében is. További zenekarai: Funktastic, Jazz Steps.

Nagy Péter

Született: 1981 

Életrajz:

Földessy Margit Drámastúdió

2002 – 2006 Színház – és Filmművészeti Egyetem

debreceni Csokonai Színház

Örkény István Színház

zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

 

Díj:

POSZT 2010 Legjobb férfialakítás díja (Gogol: Revizor)

 

Sokáig nem foglalkoztatta a színház, pilóta szeretett volna lenni vagy ügyvéd. Közel tíz éve foglalkozik színészettel, a debreceni Csokonai Színház után a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának lett a tagja, ott töltötte tanulóéveit. Tizenhat éves korában kezdett el járni egy színjátszókörbe hogy eltöltse a szabadidejét. Megtetszett neki, és ezután jelentkezett Földessy Margit stúdiójába, érettségi után felvételizett a Színház – és Filmművészeti Egyetemre, de nem vették fel. Ekkor kapott szerepet a VII. Olivér című filmben. Játszott a Móricz Zsigmond Színházban, majd 2002-ben felvették a Színművészetire. A debreceni Csokonai Színházban többek között a Libertében, a West Side Storyban és a Csattanugu csucsu előadásokban is játszott. Az Örkény István Színházban játszott a Szibériai transzban és a Vízkeresztben. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban érezte eddig legjobban magát. Ott is nagy sikerrel játszott, látható volt például a Hamlet címszerepében,  a Holdvilág és utasában, a Tranzitban, a  Villa Negrában és a III. Richárdban. Igazán ismertté  2007-ben bemutatott Lora című film után vált, amiben Geri a szaxofonon játszó fiú volt. A 38. Magyar filmszemlén a Diákzsűri különdíját kapta Herendi Gábor a rendező, a film díjazott lett a Berlinale Filmfesztiválon is, Péter volt a 2007-es Shooting Star.

 

Filmek:

VII. Olivér (2001), Liberté ’56 (2006), Lora (2007), Team Building (2010)

 

Eddigi szerepei:

Hamlet (Hamlet), Notesz (Villa Negra), Buckingham hercege (III. Richárd), Üzletember (Tranzit), Fiatal Mihály (Holdvilág és utasa), Rómeó (Rómeó és Júlia), Don Carlos (Don Carlos), Hivatalnok (Csónak), Hlesztakov (Revizor), Bíró, a Kiképzőtiszt és az első Sorozó tiszt  ( Hair), Júdás ( Budaőrsi Passió), Jézus (Csíksomlyói Passió),

 

Rendezések: Hovatovább, Comico Tragoedia

 

Zenész-énekes: Hovatovább, Cseh Tamás emlékest, Őrült bárány az üres lakásban,